Compania Boston Dynamics, cunoscută pentru gama de roboți pe care o dezvoltă, prezintă în ultimul videoclip publicat noile abilități ale robotului umanoid Atlas. În această demonstrație, Atlas joacă rolul unui muncitor în construcții.

Ne-am obșinuit deja cu faptul că robotul umanoid al celor de la Boston Dynamics poate alerga, sări peste obstacole sau dansa, lucruri observate în videoclipulurile postate anterior. Noutatea care apare în acest ultim videoclip postat mută direcția de la zona de entertainment către zona practică, Atlas punându-și la treabă „mâinile” pentru a căra diverse obiecte pe un șantier improvizat special pentru această filmare.

Cleștii atașați îi oferă posibilitatea de a ridica diverse obiecte și de a le muta, reprezentanții companiei menționând că au fost gândiți pentru sarcini dificile în care este nevoie de ridicarea obiectelor grele.

”Nu ne gândim doar la cum să facem robotul să se miște mai bine, așa cum am făcut în demonstrațiile de dans și parkour. Acum începem să-l punem pe Atlas la muncă și să ne gândim cum ar trebui robotul să fie capabil de a percepe și manipula obiecte în mediul său”, precizează reprezentanții companiei, scrie Theverge.com.

Este o schimbare importantă de abordare a celor de la Boston Dynamics, această orientare spre utilitatea robotului umanoid în diverse meserii. Compania are deja doi roboți pe care îi vinde, respectiv Stretch, un braț robotic folosit pentru a muta cutii în depozite, și Spot, un robot patruped folosit în principal pentru sarcini de supraveghere video.

Sursa foto: Boston Dynamics / Youtube.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri