Primăria Capitalei urmează să adere la platforma digitală Ghiseul.ro, conform unui proiect iniţiat de către viceprimarul Stelian Bujduveanu, scrie Agerpres.

Propunerea urmează să fie dezbătută în şedinţa Consiliului General al Capitalei.

Conform proiectului, se aprobă înrolarea municipiului Bucureşti la Sistemul Naţional Electronic de Plată Online - Ghiseul.ro şi includerea serviciilor de plată online pe această platformă.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu va fi împuternicit să facă toate demersurile necesare şi să semneze documentele încheiate între municipiul Bucureşti şi Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Plata comisionului pentru tranzacţiile efectuate pe platforma Ghiseul.ro se va face din bugetul propriu al Capitalei.

Aplicația Ghiseul.ro a apărut în discuție încă din 2021. Platforma este un ”exemplu de parteneriat public-privat”, spune ministrul Sebastian Burduja. Oficialul afirmă că s-a lucrat peste un an la aplicație și că s-au făcut aproximativ 650 de teste.

Aplicația poate fi descărcată de AICI - Google Play, pentru dispozitive cu sistemul de operare Android, și de AICI - App Store pentru dispozitive Apple.

Cazierul judiciar poate fi obținut online, prin platformele ghișeul.ro și hub.mai.ro. Începând de astăzi, versiunea pilot a aplicației permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele fizice, de cetățenie română, care nu sunt înscrise în evidențele Sistemului Național de Evidență a Cazierului Judiciar Român - ROCRIS.

Cazierul judiciar online poate fi descărcat prin două metode: direct prin autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro sau prin accesarea GHISEUL.ro, cele două platforme fiind interconectate.

Aplicația Ghiseul.ro a apărut în discuție încă din 2021. Platforma este un ”exemplu de parteneriat public-privat”, spune ministrul Sebastian Burduja. Oficialul afirmă că s-a lucrat peste un an la aplicație și că s-au făcut aproximativ 650 de teste.

Aplicația Ghiseul.ro a apărut în discuție încă din 2021

Conform referatului de aprobare, instrumentele de plată online sunt deja utilizate, la scara largă, de majoritatea instituţiilor publice din România, iar aderarea PMB la platforma digitală Ghiseul.ro va avea ca rezultat "o creştere semnificativă a calităţii serviciilor publice" oferite persoanelor fizice şi juridice din Bucureşti.

"Plăţi securizate, o relaţie civilizată autoritate - cetăţean, dar mai ales o economie semnificativă a timpului sunt principalele beneficii pe care le oferă serviciile de plată digitalizate, găzduite de platforma naţională Ghiseul.ro", menţionează sursa citată.

Printre plăţile incluse în sistemul digitalizat se numără taxele pentru eliberarea documentaţiilor de urbanism, taxele pentru ocuparea spaţiilor publice în vederea desfăşurării anumitor evenimente, taxele pentru eliberarea autorizaţiilor de TAXI, taxele pentru autovehicule transport mărfuri, taxele pentru utilizarea locurilor publice în vederea amenajării de terase de vară.

De asemenea, aderarea PMB la platforma Ghiseul. ro va crea facilităţi de plată rapide pentru alte servicii publice, cum ar fi:
- Taxe ale Administraţiei Fondului Imobiliar (chirii, rate, alte tipuri de taxe);
- Taxe ale Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane;
- Taxe ale Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement;
- Plata abonamentelor pentru transport public;
- Plata abonamentelor pentru utilizarea locurilor de parcare publice.

Sursa foto: ghiseul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri