Producatorii japonezi de electronice, NEC, Hitachi si Casio au inceput discutiile legate de fuziunea operatiunilor de telefonie mobila pentru a crea al doilea cel mai mare producator de telefoane mobile dupa vanzari din Japonia, au declarat persoane apropiate situatiei, potrivit Wall Street Journal.

Discutiile vin dupa o amplificare a presiunii asupra producatorilor japonezi de telefoane mobile, provocata de cresterea profitabilitatii prin consolidarea operatiunilor intr-o piata locala aproape de saturatie.

Cotidianul japonez Yomiuri Shimbun a anuntat ca cele trei companii au inceput discutiile pentru fuziunea diviziilor de telefonie mobila ce ar putea avea loc in aprilie 2010.

Analistii sustin ca o consolidare a acestor trei jucatori ar putea sa-i ajute sa imparta costurile de dezvoltare si sa obtina o pozitie mai buna in piata locala, precum si oportunitatea de a se extinde peste hotare.

Potrivit datelor furnizate de compania de cercetare BCN, o fuziune a operatiunilor NEC, Hitachi si Casio ar putea obtine o cota de piata de 20,2% si ar situa noua companie mai aproape de liderul din piata japoneza Sharp, care detine o cota de piata de 21,8%, si ar depasi Panasonic, care are o cota de piata de 16,8%.

Dar din cauza faptului ca piata de telefonie mobila din Japonia este aproape de saturatie, aceasta s-a alterat radical in ultimele 18 luni prin modificarile din politicile de vanzari ale furnizorilor de servicii telecom.

In schimb, companii ca NTT DoCoMo, Softbank si KDDI, care au oferit pentru mult timp telefoane noi la preturi reduse, se asteapta ca utilizatorii sa suporte intregul cost pentru noul telefon, ce adesea poate ajunge la cateva sute de dolari.

Declinul din vanzarile de telefoane mobile a provocat diferite raspunsuri printre producatorii japonezi. Sharp intentioneaza sa lanseze smartphone-uri in China, o piata dificila pentru vanzarea de telefoane inteligente japoneze, dorind de asemenea, sa raspunda cererii foarte mari din aceasta tara cu lansari de telefoane ieftine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si