Numarul conexiunilor broadband la puncte fixe a crescut anul trecut cu 12,4%, la 2,8 milioane de conexiuni, rata de penetrare la nivel de gospodarii ajungand astfel la 34,2%, a declarat la deschiderea Forumului Roman de eGuvernare, Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii.

Rata de penetrare a conexiunilor broadband la puncte fixe a atins 13,1% la nivelul populatiei.

In cazul conexiunilor broadband la puncte mobile active, cresterea a fost de aproximativ 65%, de la 1,5 milioane la finalul 2008 la 2,5 milioane de conexiuni la sfarsitul lui 2009.

In iunie anul trecut, in Romania existau circa 2,65 milioane de conexiuni de acces in banda larga la puncte fixe, fata de 2,51 milioane de conexiuni la sfarsitului anului 2008, arata datele ANCOM.

Pe de alta parte, in primul semestru din 2009 erau 2,19 milioane de conexiuni de acces la Internet la puncte mobile active.

Autoritatea va finaliza in aceasta luna un studiu la nivel national pentru identificarea „zonelor albe”, adica a acelor locuri care nu beneficiaza de acoperire pentru servicii broadband prin nicio tehnologie.

Pe de alta parte, ANCOM a deschis o consultare publica pentru a afla opiniile utilizatorilor si ale industriei de comunicatii cu privire la implementarea Serviciului Universal in domeniul comunicatiilor electronice in Romania. Chestionarul este publicat pe pagina Autoritatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
ANCOM: Calendarul 5G, dependent de Guvern