Ministrul german de Externe si omologul sau grec s-au pronuntat marti pentru modificari limitate ale tratatelor europene, pentru depasirea crizei datoriilor, si si-au exprimat regretul ca aceasta situatie a perturbat relatiile dintre tarile lor, transmite AFP.

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a carui tara este principalul contribuitor la fondul de salvare al zonei euro (FESF), si omologul sau grec, Stavros Dimas, au afirmat ca sunt in prezent pe aceeasi linie, scrie Mediafax.

"Sunt incantat ca lucram impreuna pentru modificari limitate ale tratatelor europene", a afirmat Westerwelle, intr-o conferinta comuna la Berlin.

"Nu este vorba despre reinventarea Europei, ci de eliminarea problemelor structurale pentru a nu ne mai regasi intr-o situatie de criza", a adaugat el, repetand ca Germania sustine consolidarea puterilor Curtii de Justitie europene pentru sanctionarea statelor inclinate spre indatorare.

Dimas a sustinut si el "modificari limitate ale tratatelor" si a afirmat ca cele 27 de state UE ar urma sa finalizeze propunerile la summitul european din 9 decembrie.

Liderii celor 27 de state UE se vor reuni la 8 si 9 decembrie, la Bruxelles, pentru a examina solutii de iesire din criza datoriilor si pentru reconstruirea increderii pietelor.

Germania face campanie pentru modificari ale tratatelor europene vizand sa consolideze disciplina bugetara, care in opinia sa sunt o conditie prealabila solutionarii crizei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
SUA: "Actori străini" încearcă "să exacerbeze violenţa"
Setari Cookie-uri