"In Danemarca suntem foarte eficienti in privinta costurilor, asa ca vrem o presedintie eficienta, la un cost scazut", a declarat ministrul danez pentru afaceri europene, Nicolai Wammen, la o intalnire cu presa la Copenhaga, potrivit portalului EUobserver.

Aratand catre sticlele de apa, Wammen a afirmat: "Este pentru ultima data cand avem sticle de apa pe masa in timpul presedintiei daneze. De acum inainte vom avea doar apa de la robinet", a spus el.

Reducerea cheltuielilor legate de cadourile pentru demnitari si utilizarea mai frecventa a transportului public vor face parte, de asemenea, din strategia presedintiei daneze, care vizeaza diminuarea costurilor la numai cateva zeci de milioane de euro.

Citeste si:

In comparatie, in a doua jumatate a anului trecut, Polonia a cheltuit 115 milioane de euro in perioada in care a detinut presedintia UE.

O cina organizata luni seara la resedinta premierului danez, Helle Thorning-Schmidt, a aratat ca implementarea strategiei de reducere a costurilor a inceput deja. Vinul danez alb era insotit de carafe cu apa.

Danemarca a preluat din ianaurie presedentia UE pentru o perioada de sase luni.