Riley a aratat, intr-o conferinta cu investitorii in cadrul unui roadshow european, ca prabusirea euro ar fi dezastruoasa pentru economia globala, noteaza Mediafax.

El a precizat ca acesta nu este scenariul de baza al Fitch, insa ar putea deveni realitate daca Italia nu gaseste o solutie la problemele de ordin financiar cu care se confrunta.

"Sfarsitul euro ar fi un eveniment cataclismic. Euro este moneda de rezerva. Ce s-ar intampla in termeni de stabilitate politica si financiara? Este greu de crezut ca euro va supravietui daca Italia nu va reusi sa depaseasca criza", a afirmat reprezentantul Fitch, precizand ca, desi Italia este considerata prea importanta din punct de vedere economic si politic pentru a i se permite sa se prabuseasca, marimea economiei si datoriile uriase acumulate ar putea face imposibila salvarea tarii de la colaps.

Riley recomanda BCE sa renunte la atitudinea reticenta fata de o interventie mai agresiva pe pietele de obligatiuni si sa nu se mai opuna ideii ca fondul de urgenta al zonei euro sa se poata imprumuta direct de la supraveghetorul central.