Economia Chinei a inregistrat in trimestrul patru din 2011 o crestere de 8,9%, cea mai slaba in doi ani si jumatate, insa peste estimarile economistilor, si se indreapta catre o noua incetinire, din cauza scaderii cererii pentru exporturi si contractiei pietei rezidentiale, transmite Reuters.
Incetinirea cresterii Produsului Intern Brut (PIB) ar putea determina guvernul de la Beijing sa ia noi masuri de relaxare a politicii monetare, probabil prin scaderea rezervelor minime obligatorii care trebuie constituite de banci la banca centrala, scrie Mediafax.

Pe ansamblul anului trecut, PIB-ul Chinei a crescut cu 9,2% fata de 2010, incetinind de la o expansiune de 10,4% in anul anterior.

Rolul Chinei ca motor al cresterii economice mondiale este mai evident ca niciodata, zona euro fiind in pragul unei noi recesiuni, in timp ce economia SUA este in crestere timida.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri