Petro Porosenko, in varsta de 46 de ani, a carui avere a fost estimata luna aceasta la un miliard de dolari de revista americana Forbes, detine grupul Ukrprominvest, din care face parte televiziunea Canal 5 si care are actiuni la influentul saptamanal Korrespondent.

Cel mai mare producator de dulciuri ucrainean Roshen si mai multe intreprinderi care produc si vand masini fac de asemenea parte din acest grup.

Porosenko a fost unul dintre liderii "revolutiei portocalii" din 2004, care a adus la putere o echipa prooccidentala, care se opunea lui Ianukovici.

Citeste si:

Miliardarul a fost ministru al Afacerilor Externe in acea guvernare, din octombrie 2009 pana in martie 2010, cand Ianukovici a devenit presedinte. Porosenko a adoptat de atunci pozitii moderate.

Inainte de a accepta numirea in postul de ministru, el i-a cerut presedintelui eliberarea "detinutilor politici", inclusiv a simbolului "revolutiei portocalii" Iulia Timosenko, a relatat vineri cotidianul Kommersant.

Porosenko l-a inlocuit in Guvern pe Andri Kliuev, care ocupa de asemenea postul de vicepremier pana la demiterea sa in februarie.