Comisarul pentru Afaceri Economice si Monetare Olli Rehn a declarat ca majorarea puternica a costului imprumuturilor Spaniei este rezultatul perceptiei investitorilor ca Madridul ezita sa indeplineasca tintele dificile pentru deficitul bugetar si a cerut sa promoveze noi masuri de austeritate, informeaza Mediafax.
Rehn a recunoscut ca echilibrarea nevoii de reducere a deficitului cu politicile de stimulare a cresterii economice este dificila pentru Spania, care a inregistrat una dintre cele mai mari contractii economice din zona euro, relateaza AFP.

In pofida semnelor ca Spania se indreapta spre una dintre cele mai abrupte recesiuni din Europa, Rehn considera ca guvernul de la Madrid va recastiga increderea pietelor numai prin respectarea tintelor deficitului bugetar convenite cu Comisia Europeana.

Spania trebuie sa aduca deficitul bugetar la sub 3% din PIB pana la sfarsitul anului 2013, de la 8,5% in 2011.

Tinta initiala pentru deficitul bugetar din acest an a fost de 4,4% din PIB, dar premierul Mariano Rajoy a socat recent pietele anuntand un obiectiv de 5,8%. Ulterior, s-a ajuns la un compromis, o tinta de 5,3% din PIB.

Nervozitatea investitorilor legata de situatia Spaniei a urcat saptamana trecuta randamentul obligatiunilor pe termen de zece ani ale acestei tari la peste 5,5%, pentru prima oara in ultimele doua luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri