Mai multe state UE sustin infiintarea unui fond european pentru lichidarea institutiilor financiare cu operatiuni internationale, a declarat Vicotr Constancio, membru in conducerea Bancii Centrale Europeane (BCE), informeaza Mediafax.

Banca Centrala Europeana (BCE) sprijina un fond la nivel UE, la alternativa infiintarii unor fonduri nationale.

"Ar deconecta mai mult bancile de situatia guvernelor", a spus Constancio, fara sa ofere detalii despre tarile care sustin infiintarea fondului european.

Unii lideri europeni considera insa ca ar fi dificila infiintarea unui fond comun in contextul instabilitatii economice din UE.

"Nu este un moment foarte bun pentru a aface asa ceva. Sunt necesare cel putin fonduri la nivel national", a spus un oficial european.
Comisia Europeana urmeaza sa propuna o noua reglementare pentru sectorul bancar inaintea reuniunii G20 programata pentru iunie.

Citeste si:

UE intentioneaza sa includa intre planurile luate in calcul pentru salvarea institutiilor de credit si optiunea ca actionarii si creditorii unei banci sa plateasca, si nu contribuabilii, daca aceasta se prabuseste.

Ministrii de Finante au discutat si o propunere la nivel european care ar impune emitentilor sa schimbe regulat agentiile de rating la care apeleaza. O alta varianta luata in calcul ar fi obligarea emitentilor sa foloseasca serviciile mai multor agentii.