O treime dintre clientii unui supermarket din Marea Britanie au recunoscut ca au profitat de noul sistem automat de verificare si plata al magazinului pentru a subtiliza produse.
Majoritatea au declarat ca nu ar fi facut acelasi lucru daca ar mai fi existat vechiul sistem de plata, unde plata se facea unui casier, noteaza The Telegraph.

Printre tehnicile folosite se numara cumpararea unor produse mai scumpe la pretul altora similare,dar mai ieftine, scanarea incorecta a produselor, modificarea cantarelor sau pur si simplu, iesirea din magazin fara a mai plati nimic.

Un procent de 13% dintre cei intervievati au declarat ca nu au luat produse fara a le plati pentru ca le-a fost frica sa nu fie prinsi. De asemenea, putin mai mult de jumatate (58%) au marturist ca nu au vrut sa profite de sistemul automat de plata deorece nu li s-a parut ca ar fi corect. Si, se pare ca aceasta nu este singura problema, verificarile au scos la iveala ca persoane sub varsta legala au putut sa cumpere alcool fara ca cineva sa-i opreasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri