Grecia a incalcat un acord cu UE si FMI angajand circa 70.000 de functionari in 2010-2011, potrivit unor informatii publicate de revista To Vima, relateaza AFP, preluat de Mediafax.

Acest saptamanal de centru-stanga citeaza un prim raport intern in acest sens al misiunii permanente a UE, BCE si FMI, precum si un altul realizat de ministrul de Finante interimar George Zannias.

"In timp ce Guvernul (condus de socialistii din Pasok, n.red.) trecea legi privind reducerea numarul functionarilor, acesta ii aducea inapoi pe fereastra", potrivit unui membru anonim al Troicii, citat de To Vima.

El a adaugat ca alte 12.000 de persoane au fost angajate in colectivitatile locale in timp ce masurile de economisire prin fuzionarea municipalitatilor erau oficial in curs.

Raportul pe care Zannias urma sa il transmita succesorului sau desemnat dupa alegerile din 17 iunie, Vassilis Rapanos, arata ca exista in continuare oficial 692.000 de functionari, fara schimbare, in timp ce 53.000 au iesit la pensie in 2010. Spitalizat de urgenta vineri, Rapanos nu a putut depune juramantul.

In timp ce 40.000 de disponibilizari au avut loc in 2011, reducerea neta nu a fost decat cu 24.000, arata To Vima.

Grecia a promis sa inlocuiasca in aceasta perioada doar un functionar din cinci in cadrul unui prim memorandum negociat in schimbul unui ajutor financiar masiv.

Acest raport intervine in timp ce o misiune a Troicii este asteptata la Atena pentru a evalua situatia tarii, in timp ce Grecia cere renegocierea memorandumului semnat in februarie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
CE recomanda finalizarea acordul UE/FMI si cresterea colectarii