Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a declarat vineri ca deschiderea posibilitatii ca bancile cu probleme financiare sa poata fi recapitalizate direct din fondurile de stabilitate ale zonei euro reprezinta un rezultat bun, transmite AFP.
"Posibilitatea de a utiliza fondurile europene de stabilitate pentru recapitalizarea directa a bancilor, ceruta de mult timp de BCE, este un rezultat bun", a declarat Draghi, referindu-se la rezultatele summitului european de la Bruxelles, informeaza Mediafax.

Draghi a subliniat pe de alta parte ca deciziile luate de liderii din zona euro pentru a veni in ajutorul tarilor sufocate de dobanzile tot mai mari ale imprumuturilor trebuie, pentru a fi credibile, sa fie insotite de conditii stricte.

Liderii UE au convenit joi noapte sa inlesneasca conditiile in care Spania isi va plati datoriile si sa relaxeze criteriile care vor sta la baza unui eventual acord pentru Italia, cancelarul german Angela Merkel cedand teren in fata presiunilor pentru masuri mai agresive.

Dupa 13 ore si jumatate de discutii, incheiate vineri dimineata, liderii din zona euro au decis sa renunte la conditia ca guvernele sa aiba statut de creditor privilegiat in cazul liniei de finantare catre Spania, destinata recapitalizarii sectorului bancar.

Summit-ul UE a deschis totodata calea catre recapitalizarea directa a bancilor de la fondurile de urgenta ale zonei euro, dupa ce UE va crea o institutie unica de supraveghere bancara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri