"Posibilitatea de a utiliza fondurile europene de stabilitate pentru recapitalizarea directa a bancilor, ceruta de mult timp de BCE, este un rezultat bun", a declarat Draghi, referindu-se la rezultatele summitului european de la Bruxelles, informeaza Mediafax.

Draghi a subliniat pe de alta parte ca deciziile luate de liderii din zona euro pentru a veni in ajutorul tarilor sufocate de dobanzile tot mai mari ale imprumuturilor trebuie, pentru a fi credibile, sa fie insotite de conditii stricte.

Liderii UE au convenit joi noapte sa inlesneasca conditiile in care Spania isi va plati datoriile si sa relaxeze criteriile care vor sta la baza unui eventual acord pentru Italia, cancelarul german Angela Merkel cedand teren in fata presiunilor pentru masuri mai agresive.

Citeste si:

Dupa 13 ore si jumatate de discutii, incheiate vineri dimineata, liderii din zona euro au decis sa renunte la conditia ca guvernele sa aiba statut de creditor privilegiat in cazul liniei de finantare catre Spania, destinata recapitalizarii sectorului bancar.

Summit-ul UE a deschis totodata calea catre recapitalizarea directa a bancilor de la fondurile de urgenta ale zonei euro, dupa ce UE va crea o institutie unica de supraveghere bancara.