FMI a constatat intarzieri in programul de reforma al Greciei

Fondul Monetar International a constatat intarzieri ale programului de ajustare bugetara al Greciei, impus de troica UE-BCE-FMI in schimbul sustinerii financiare, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Exista intarzieri in aplicarea programului, in mai multe domenii. Anumite obiective au fost atinse, altele au fost ratate, iar in unele cazuri nu dispunem de date pentru a evalua situatia", a declarat purtatorul de cuvant al FMI, Gerry Rice, intr-o conferinta de presa la Washington.

Saptamana trecuta, guvernul elen a indicat ca va fi necesara o prelungire a termenului pana la care trebuie sa echilibreze bugetul, in conformitate cu prevederile celui de-al doilea program de sprijin financiar international, in valoare de 130 de miliarde de euro.

Rice a exclus renegocierea termenilor acordului, dar a explicat ca Fondul este deschis discutarii tuturor ideilor care ar permite indeplinirea mai buna a obiectivelor.

"Baza discutiilor continua sa fie obiectivele care au fost aprobate in acordul cu guvernul grec", a insistat Rice.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat la inceputul acestei luni ca nu este dispusa la renegocierea planului de ajutor acordat Greciei.

Purtatorul de cuvant al FMI a aratat ca echipa de experti tehnici ai troicii si-a incheiat misiunea in Grecia, unde va reveni pe 24 iulie, cand discutiile se vor concentra pe readucerea programului de masuri de austeritate pe directia corecta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri