"Exista intarzieri in aplicarea programului, in mai multe domenii. Anumite obiective au fost atinse, altele au fost ratate, iar in unele cazuri nu dispunem de date pentru a evalua situatia", a declarat purtatorul de cuvant al FMI, Gerry Rice, intr-o conferinta de presa la Washington.

Saptamana trecuta, guvernul elen a indicat ca va fi necesara o prelungire a termenului pana la care trebuie sa echilibreze bugetul, in conformitate cu prevederile celui de-al doilea program de sprijin financiar international, in valoare de 130 de miliarde de euro.

Rice a exclus renegocierea termenilor acordului, dar a explicat ca Fondul este deschis discutarii tuturor ideilor care ar permite indeplinirea mai buna a obiectivelor.

"Baza discutiilor continua sa fie obiectivele care au fost aprobate in acordul cu guvernul grec", a insistat Rice.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat la inceputul acestei luni ca nu este dispusa la renegocierea planului de ajutor acordat Greciei.

Purtatorul de cuvant al FMI a aratat ca echipa de experti tehnici ai troicii si-a incheiat misiunea in Grecia, unde va reveni pe 24 iulie, cand discutiile se vor concentra pe readucerea programului de masuri de austeritate pe directia corecta.