Studiul, intitulat, Mari castigatori: recunoasterea puterii femeilor de a impulsiona afacerile si cresterea economica, a fost lansat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Londra si studiaza evolutia femeilor pe trei niveluri: performantele sportive inregistrate de femei pana in prezent, impactul pe care il au in toate segmentele economice si sociale si directiile de actiune pentru viitor.

Femeile vor constitui cea mai mare piata emergenta din lume, in urmatorii zece ani, iar venitul global al acestui segment are estimata o crestere de la 13 trilioane de dolari in 2012 la 18 trilioane de dolari in urmatorii cinci ani. Diferenta de 5 trilioane de dolari reprezinta o suma de doua ori mai mare decat cresterea estimata pentru PIB-ului Chinei si Indiei la un loc.

Egalitatea de sanse intre femei si barbati in afaceri si economie

Numarul de femei cu functii de CEO din top Fortune 500 s-a dublat in ultimul deceniu, dar a ramas totusi in 2012 la nivelul de 3,6% din total, arata studiul mentionat.

Referindu-ne la economiile industrializate ale lumii ca grup, studiul arata ca numai 11,1% din totalul membrilor consiliilor de conducere este reprezentat de femei iar acest procent scade la 7,2% in tarile cu crestere rapida. Cercetarile indica faptul ca femeile cu functii de conducere pot imbunatati performanta organizationala in moduri masurabile, cuantificabile.

Intr-un studiu Pepperdine University, se arata ca 25 de companii din top Fortune 500, care detineau recordul pentru cele mai bune politici de promovare a femeilor in posturi de conducere, erau cu 18% pana la 69% mai profitabile decat media celor din acelasi domeniu incluse in Fortune 500.

Conform Catalyst, companiile din top Fortune 500 cu cea mai mare reprezentare a femeilor cu functii in consiliul director le-au depasit pe cele de la polul opus, din punct de vedere al rentabilitatii capitalului, al vanzarilor si al randamentului capitalului investit (53%, 42% si respectiv 66%).