Produsul Intern Brut al UE a scazut in trimestrul al doilea cu 0,2% raportat la primele trei luni ale anului, declin similar cu cel inregistrat la nivelul zonei euro, cu evolutii negative in majoritatea statelor, in special in sudul continentului, potrivit datelor prezentate de Eurostat.
Fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, economia UE a scazut cu 0,2% din PIB, iar cea a eurozonei cu 0,4%, se arata intr-un comunicat transmis de biroul de statistica al Comisiei Europene, scrie Mediafax.

In primul trimestru al acestui an, PIB-ul UE si cel al zonei euro au stagnat, dupa contractii de 0,3% in ultimele trei luni din 2011.

Germania, cea mai mare economie europeana, a inregistrat o crestere trimestriala a PIB de 0,3%, respectiv un castig anualizat de 1%.

Franta, a doua economie din zona euro, a raportat stagnare fata de primul trimestru si a afisat o crestere modesta, de 0,3%, comparativ cu perioada aprilie-iunie 2011.

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,7% din PIB in trimestrul al doilea fata de primele trei luni, respectiv cu 0,8% fata de perioada similara a anului treut.

Italia a consemnat un declin trimestrial de 0,7% din PIB si o scadere anualizata de 2,5%. Spania a anuntat o contractie de 0,4% raportat la primul trimestru si minus 1% anualizat.

Produsul Intern Brut al Portugaliei s-a retras cu 1,2% in trimestrul doi fata de perioada ianuarie-martie si a pierdut 3,3% in comparatie cu nivelul din aprilie-iunie 2011. Economia Greciei a scazut cu 6,2% fata de perioada similara a anului trecut.

In Europa Centrala si de Est, Romania a inregistrat in trimestrul al doilea o crestere economica de 0,5% din PIB fata de primele trei luni ale anului, respectiv 1,7% raportat la perioada corespunzatoare a anului 2011.
Bulgaria a afisat un avans trimestrial de 0,2% si o crestere anualizata de 0,5%.

Economia Ungariei s-a contractat cu 0,2% fata de primul trimestru si cu 1% in comparatie cu al doilea trimestru al anului trecut, iar cea a Cehiei a dat inapoi cu 0,2%, respectiv 1,2%.

PIB-ul Austriei a avansat cu 0,2% raportat la primele trei luni, respectiv cu 1% in termeni anualizati.
Suedia a inregistrat cea mai robusta crestere economica din UE trimestrul trecut, cu un plus de 1,4% fata de ianuarie-martie, respectiv 2,2% raportat la perioada similara a anului trecut.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri