"Nu trebuie ca presedintele Republicii si Guvernul sa fie slabiti in lupta pe care o poarta" in favoare relansarii economice si contra "finantelor demente", in fata unor "Guverne conservatoare care considera ca cresterea (economica) inseamna aprofundarea liberalismului in Europa", a subliniat ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve.

Guvernele "care nu gandesc ca noi in Europa sunt inca majoritare", a amintit el in fata a cateva sute de activisti reuniti in La Rochelle (vest) in cadrul Scolii de Vara anuale a Partidului Socialist (PS).

François Hollande "are nevoie de sutinerea noastra" pentru a "continua aceasta batalie" pe langa Guvernele europene, a subliniat numarul doi din ierarhia PS, Harlem Désir.

Vineri, primul secretar al partidului, Martine Aubry, a indemnat aripa de stanga si pe cei din cadrul Europe Ecologie-Les Verts (EELV), care sunt foarte critici cu privire la tratatul bugetar european, sa "isi asume responsabilitatile". Doi membri din cadrul acestui partid fac parte din Guvern.

Citeste si:

Deputatul Razzy Hammadi si-a reiterat refuzul de a semna tratatul, respingand ideea unei "slabiri" a lui François Hollande. Exista "o dezbatere" si "nu un clivaj", a apreciat el.

Apelurile la strangerea randurilor au loc cu o luna inainte de examinarea in Parlamentul francez, in vederea ratificarii, a tratului care prevede o "regula de aur" referitoare la echilibrul conturilor. El va fi pus in aplicare ancepand de la 1 ianuarie 2013 in cazul in care este ratificat de 12 state.

Intr-o scrisoare adresata presedintelui, 15 parlamentari socialisti, care nu si-au exprimat pozitia, i-au solicitat sambata sa isi exprime "viziunea asupra viitorului" Europei.