Hawe va folosi fondurile pentru a cumpara o alta companie din Polonia, TK Telekom, divizia de telecomunicatii a companiei feroviare de stat PKP, potrivit unui comunicat al operatorului de retele de fibra optica, citat de Bloomberg.

Omul de afaceri Marek Falenta, care detine 45% din actiunile Hawe, a declarat pentru Bloomberg ca operatorul a identificat cativa investitori interesati de actiunile scoase pe piata, fara a oferi alte detalii.

Ziarul Puls Biznesu scrie ca gigantul America Movil, controlat de Carlos Slim, se numara printre acestia, fara a preciza sursa informatiei.

"Prefer sa vand actiuni catre o companie mare din sectorul telecomunicatiilor. Nu pot confirma daca se numara sau nu compania lui Carlos Slim printre potentialii investitori", a afirmat Falenta pentru Bloomberg.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii America Movil au refuzat sa comenteze informatiile.

Citeste si:

America Movil este cel mai mare operator de telecomunicatii din America Latina si reprezinta o mare parte din averea lui Carlos Slim, evaluata la 72,2 miliarde de dolari, care il face cel mai bogat om din lume.

Slim (72 de ani) insista pentru extinderea America Movil in Europa, pentru diversificarea surselor de venit si pentru a castiga de pe urma valorii de piata relativ scazute a companiilor de pe continent, in contextul crizei datoriilor de stat din zona euro.

In luna iunie, America Movil a cumparat 21% din actiunile Telekom Austria, iar mai tarziu 28% din titlurile operatorului olandez KPN.

Grupul America Movil este interesat si de preluarea P4, al patrulea mare operator de telefonie mobila din Polonia, potrivit Puls Biznesu.