Industria manufacturiera din zona euro s-a contractat peste estimari in luna august, indicand ca economia blocului monetar are sanse tot mai mici sa evite o noua runda de recesiune tehnica, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.
Un indice al productiei industriei manufacturiere din zona euro a fost revizuit luni in scadere de Markit Economics si se afla de 13 luni consecutive la un nivel care indica scadere. Indicatorul a fost calculat in urma unui sondaj in randul companiilor.

Industria europeana resimte efectul crizei datoriilor de stat si masurilor de austeritate care au franat exporturile si cererea .

Increderea in economia zonei euro a scazut in august la minimul ultimilor trei ani, iar inflatia a urcat la 2,6%. Somajul s-a mentinut in iulie la nivelul record de 11,3%.

Moneda euro s-a depreciat in raport cu dolarul in urma datelor privind evolutia industriei manufacturiere si se tranzactioneaza la 1,2575 dolari, in coborare cu mai putin de 0,1%. Moneda unica europeana s-a depreciat in ultimul an cu mai mult de 11%.

In China, cresterea industriei manufacturiere a continuat sa incetineasca in luna august, unul dintre indicii de referinta coborand la cel mai redus nivel din martie 2009.

Banca Centrala Europeana (BCE) are programata urmatoarea sedinta de politica monetara pentru joi si va prezenta saptamana viitoare cele mai noi prognoze economice. In iunie, institutia estima ca economia zonei euro se va contracta in acest an cu 0,1%, cu inflatia la 2,4%.

Produsul Intern Brut al zonei euro a scazut cu 0,2% in trimestrul al doilea raportat la primele trei luni ale anului, fata de stagnare in primul trimestru, respectiv o contractie de 0,3% in trimestrul al patrulea al anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri