Bailly a afirmat intr-o conferinta de presa ca scrisoarea contine unele recomandari de masuri pe care Budapesta ar trebui sa le ia, dar nu a dat detalii.

"Pot confirma ca este o scrisoare comuna, transmisa la sfarsitul vizitei la Budapesta a reprezentantilor CE, FMI si Bancii Centrale Europene (BCE). Aceasta are rolul sa prezinte autortatilor ungare un punct de vedere comun, preliminar, al institutiilor in legatura cu situatia macroeconomica a tarii si tipul de masuri pe care le-am dori intr-un posibil program de asistenta financiara", a spus Bailly.

El a refuzat sa comenteze continutul documentului, afirmand ca negocierile sunt confidentiale, dar a tinut sa sublinieze ca unele relatari despre scrisoare contin cateva inexactitati.

Bailly s-a referit la o lista de conditii extrem de dure atribuite UE si FMI, care a aparut in presa ungara. Premierul Viktor Orban a declarat ca el si partidul sau nu doresc un acord, daca este insotit de un astfel de pret.

Potrivit Magyar Nemzet, FMI asteapta de la guvernul ungar urmatoarele masuri: scaderea pensiilor si a alocatiei pentru familii, cresterea varstei de pensionare si a impozitului pe venitul personal, privatizari, reducerea birocratiei, o taxa generala bazata pe valoare reala in tranzactiile imobiliare, reducerea cheltuielilor autoritatilor locale, eliminarea taxei bancare si fonduri pentru sectorul bancar.

Ulterior, un site ungar de stiri a sustinut ca UE si FMI nu au facut astfel de cereri in scrisoare.

Premierul a confirmat joi validitatea listei de conditii, dar a precizat vineri ca acestea nu figureaza in scrisoare, ci intr-un raport al UE.

Bailly a mai confirmat faptul ca discutiile cu Ungaria se afla in faza preliminara, iar Comisia si FMI asteapta un raspuns din partea autoritatilor ungare, la documentul comun transmis la sfarsitul lui iulie.