Economia Statelor Unite a inregistrat in trimestrul al treilea o crestere de 2%, peste asteptari, sustinuta de cheltuielile de consum mai mari, de relansarea investitiilor guvernamentale si a constructiilor rezidentiale, potrivit datelor Departamentului pentru Comert, transmite Bloomberg, citata de Mediafax.

SUA au consemnat in trimestrul al doilea o crestere a PIB de 1,3%.

Relansarea constructiilor de locuinte mareste increderea americanilor, indicand ca cresterea cererii pentru bunuri mai scumpe, precum automobilele, poate fi sustenabila.

Este probabil ca datele sa joace un rol in viitoarele alegeri prezidentiale, permitand presedintelui Barack Obama sa afirme ca economia se indreapta in directia buna, in timp ce contracandidatul sau Mitt Romney ar putea sustine ca avansul este insuficient de rapid.

Cresterea economica a fost limitata cu 0,4 puncte procentuale de seceta care a afectat culturile agricole in vestul Statelor Unite, dupa un impact de 0,2% in trimestrul al doilea.

Cheltuielile de consum, care formeaza cea mai mare parte a PIB-ului SUA, au crescut cu o rata anualizata de 2%, fata de 1,5% in trimestrul al doilea, si au avut o contributie de 1,4 puncte procentuale la avansul PIB.

Analistii anticipau o crestere de 2,1% a cheltuielilor de consum.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Intra Romania in recesiune anul viitor? Ce spune economistul Dan Bucsa