Blaec Lammers, in varsta de 20 de ani, a fost acuzat ca a pus la cale un complot pentru a deschide focul in cinematograful din localitatea Bolivar (Missouri), duminica, atunci cand va avea loc premiera ultimului film din aceasta serie cu vampiri, intitulat "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II/ The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2", scrie Mediafax.

Tanarul a fost arestat vineri dupa ce mama sa a contactat politia. Femeia a spus ca este ingrijorata ca fiul ei a cumparat arme silimare cu cele folosite in timpul masacrului din cinematograful din Colorado, din timpul premierei celui mai recent film din franciza "Batman" - "Cavalerul Negru. Legenda renaste/ The Dark Knight Rises".

Blaec Lammers este acuzat ca a cumparat arme si peste 400 de cartuse, punand la cale un masacru similar celui din 12 iulie din cinematograful din Colorado, in care si-au pierdut viata 12 persoane si au fost ranite alte 57.

El le-a spus politistilor ca a cumparat un bilet pentru premiera filmului "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II", care va avea loc duminica la cinematograful din Bolivar.

Citeste si:

Tanarul a fost arestat si asteapta sa fie judecat. In cazul sau, a fost stabilita o cautiune de 500.000 de dolari.

Franciza "Twilight" are la baza romanele scriitoarei Stephenie Meyer, care au fost traduse in 37 limbi si s-au vandut in peste 100 de milioane de copii pe plan mondial.

Primele patru lungmetraje din franciza de succes "Twilight" - "Amurg", de Catherine Hardwicke, "Saga Amurg: Luna Noua", in regia lui Chris Weitz, "Saga Amurg: Eclipsa", de David Slade, si "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I", de Bill Condon - au obtinut impreuna incasari de 2,5 miliarde de dolari.