Abdessalem, membru al partidului islamist Ennahda, aflat la putere in Tunisia, este al doilea oficial arab de rang inalt care viziteaza Fasia Gaza, dupa vizita premierului egiptean Hisham Qandil, a carui tara este condusa de catre miscarea islamista Fratii Musulmani, scrie Mediafax.

"Mesajul nostru adresat comunitatii internationale este ca agresiunea israeliana flagranta impotriva poporului nostru in Fisia Gaza trebuie sa inceteze", a declarat seful diplomatiei tunisiene, pe locul unde s-a aflat sediul Guvernului Hamas, distrus sambata dimineata de bomardamente israeliene.

"Aceasta agresiune nu este nici acceptabila si nici legala, indiferent despre ce norme este vorba", a adaugat el, indemnand Liga Araba, care urma sa de reuneasca sambata de urgenta la Cairo, sa actioneze.

Citeste si:

Oficiali au declarat ca seful Guvernului Hamas Ismail Haniyeh urma sa il primeasca pe Abdessalem, dupa ce l-a gazduit vineri pe Qandil, fara sa precizeze unde si cand, in contextul in care liderii miscarii islamiste au adoptat consemne la prudenta din cauza bombardamentelor israeliene.

Ministrul tunisian a sosit sambata la ora locala 10.00 (10.00, ora Romaniei) prin terminalul de la Rafah, la frontiera cu Egiptul.

Opt palestinieni au fost ucisi sambata dimineata in bombardamente asupra Fasiei Gaza, ridicand bilantul ostilitatilor intre Israel si grupari inarmate din Fasia Gaza la 41 de morti, dintre care 38 de palestinieni si trei israelieni, incepand de la lansarea, miercuri, a operatiunii israeliene "Pilon de Aparare", odata cu asasinarea lui Ahmad Jaabari, comandantul operatiunilor militare in cadrul Hamas.