Situatia este neschimbata la In Amenas, jihadistii sunt incercuiti

Rapitorii, inconjurati de fortele speciale algeriene, detineau in continuare, dupa 72 de ore de la atacul unui comando jihadist impotriva unui complex de exploatarea gazelor in Algeria, aproximativ 10 ostatici algerieni si straini, a anuntat o sursa din domeniul securitatii, relateaza AFP.

"Nu exista nicio schimbare de ieri (vineri)", a declarat pentru AFP aceasta sursa, care citeaza apeluri ale unor lideri straini in vederea protejarii vietii ostaticilor, scrie Mediafax.

Mai multi ostatici straini, sapte potrivit rapitorilor, erau retinuti in continuare de catre o grupare armata apropiata Al-Qaida.

Presa, dupa ziua de sarbatoare de vineri, critica dur incapacitatea, in oponia sa, de a comunica a autoritatilor, subliniind cu cinism usurinta cu care presa internationala profita de mesaje text scurte trimise de pe mobil de catre rapitori agentiei mauritane ANI.

Astfel, vineri ei anuntau ca detin trei belgieni, doi americani, un japonez si un britanic.

Surse din domeniul securitatii algeriene au recunoscut ca aproximativ zece ostatici, atat straini, cat si algerieni, ar fi detinuti in continuare de catre rapitori.

Un purtator de cuvant al gruparii armate a evocat, cu o zi inainte, 34 de ostatici straini ucisi intr-un asalt, lansat cu o zi inainte de catre fortele speciale algeriene impotriva bazei locuite din cadrul complexului, in timp ce alt grup era baricadat in interiorul instalatiei cu ostatici.

O sursa din domeniul securitatii, citata de agentia algeriana de presa APS, a furnizat vineri seara un bilant provizoriu al asaltului prezentat de catre militari, si anume 12 ostatici si 18 rapitori ucisi, iar aproximativ 100 de ostatici straini - dintr-un total de 132 - eliberati, alaturi de 573 de salariati algerieni.

Sursa foto: Agerpress

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri