Britanicii sunt speriati de "invazia" romanilor: o noua "gafa" politica

Un membru al Cabinetului britanic, Oliver Letwin, a fost dur criticat sambata seara de parlamentarii conservatori, dupa ce a declarat ca Guvernul va sti cati romani si bulgari vor emigra in Marea Britanie abia dupa ce acestia vor ajunge in tara, relateaza Daily Mail in pagina online.

Acest strateg, cunoscut pentru gafele sale potrivit publicatiei britanice, a fost criticat dupa ce a fost intrebat despre impactul probabil produs de imigranti din cele doua state membre UE dupa ce acestia vor obtine dreptul de a locui si munci in Marea Britanie incepand din 2014.

"Nu stiu", a raspuns Letwin, atunci cand a fost intrebat, in cadrul unei emisiuni BBC, daca este de acord cu o estimare neoficiala, potrivit careia 50.000 de imigranti din Romania si Bulgaria vor sosi anual dupa anularea restrictiilor impuse celor doua tari. Chestionat mai departe, el a declarat ca Guvernul va afla acest lucru abia dupa sosirea imigrantilor. "Probabil vom sti in cele din urma, stim ceea ce vedem", a spus el.

Insa declaratia sa a declansat furia unor parlamentari conservatori. "Nu este suficient. Avem nevoie de o evaluare urgenta a impactului probabil produs de viitoarea imigrare, nu doar sa ne uitam la efectul (acesteia) asupra unor servicii publice vitale", a declarat Priti Patel, un parlamentar din Witham (Essex).

Un alt parlamentar conservator, Philip Hollobone, din Kettering (Northants), a apreciat ca numarul bulagrilor si romanilor din Marea Britanie ar putea creste de la 155.000 la 425.000. "Cred ca Guvernul are estimari, dar ii este teama sa le publice din cauza ca ar alarma publicul", a adaugat el.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
România, stat cu risc crescut de infectare pentru Marea Britanie
Setari Cookie-uri