Premierul israelian de dreapta, in exercitiu, Benjamin Netanyahu, a fost insarcinat sambata seara, de catre presedintele Shimon Peres, sa constituie o majoritate si sa formeze viitorul Guvern, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Am decis sa il insarcinez pe Benjamin Netanyahu (foto) sa formeze Guvernul", a declarat Peres, intr-o conferinta de presa comuna cu Netanyahu, sustinuta la resedinta sa oficiala de la Ierusalim, dupa ce 82 din cei 120 de membri ai noului Knesset (Parlament), rezultat in urma alegerilor legislative de la 22 ianuarie, s-au declarat in favoarea premierului.

"Sper ca aceasta sarcina va fi finalizata curand. Israelul are nevoie de stabilitate politica pentru a putea sa adopte deciziile necesare cu privire la subiectele importante la ordinea zilei Aceste provocari sunt multiple, grave si urgente", a pledat presedintele Peres.

Netanyahu, vizibil emotionat, a reafirmat ca prioritatea Guvernului sau va fi "sa impiedice Iranul sa se doteze cu arma nucleara".

El a lansat, din nou, un apel la formarea unui "guvern cat mai larg posibil", indemnand partidele care s-au pozitionat in opozitie sa i se alature.

Sursa foto: https://twitter.com/netanyahu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si