Cu o estimare de 250.000 de imigranti romani si bulgari in primii cinci ani de la ridicarea restrictiilor de pe piata muncii, britanicii cauta constant solutii pentru a-i impiedica pe acestia sa vina in Marea Britanie. Iata un set de masuri prin care spera sa reuseasca acest lucru, potrivit The Back Bencher, publicatie care prezinta opiniile specialistilor britanici in domeniile politic, economic si social.
Restrictiile privind imigratia intre statele membre UE sunt permise doar in circumstante “exceptionale”, conform legislatiei comunitare.

Comisarul European pentru Justitie Viviane Reding reliefeaza ca Marea Britanie nu poate restrictiona libera miscare a bulgarilor si romanilor dupa ce restrictiile impuse inca din 2007 vor expira la finalul anului.

Astfel, 29 de milioane de oameni vor avea acces liber pe piata muncii din Marea Britanie, ceea ce ii nemultumeste pe britanicii, care in procent de 79% spera ca restrictiile sa fie prelungite.

Cu toate acestea, spun cei de la The Back Bencker, exista o serie de masuri care pot fi luare pentru descurajarea imigrantilor.

Astfel, potrivit publicatiei, focusul se poate pune pe asigurarea celor doua popoare, roman si bulgar, ca sistemul de beneficii acordat de Marea Britanie nu este suficient de atractiv, desi asa ar parea, mai ales pentru cei 44% dintre bulgari, care traiesc in saracie.

O alta solutie vazuta de britanici este cooperarea cu alte state membre UE, care sunt de asemenea ingrijorate de imigratie, precum Germania sau Spania, unde in prezent sunt circa 900.000 de imigranti romani. In acest sens, toate aceste tari ar trebui sa faca lobby comun la Bruxelles pentru regandirea beneficiilor acordate rezidentilor din alte state UE.

Cei in cautarea unui job nu ar trebui sa aiba voie sa calatoreasca in Marea Britanie impreuna cu familiile, cred britanicii ca poate fi o alta solutie pentru limitarea imigratiei, mai ales in contextul in care acestia nu se pot intretine nici pe ei insisi.

Alta solutie inaintata este obligativitatea ca imigrantii din UE sa aiba o asigurarea privata de viata si tot acestora sa nu li se permita accesul la beneficiile acordate in Marea Britanie, decat in conditiile in care au cotizat proportional catre statul britanic.

Mai mult, alocatiile acordate copiilor sa nu fie alocate celor care nu au rezidenta in Marea Britanie, cred acestia ca ar fi, de asemenea, o solutie pentru a-i descuraja pe cei care vor sa ajuga in Marea Britanie dupa ridicare restrictiilor de pe piata muncii.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri