"Libertate pentru Iulia!", "Ianukovici, afara!", se putea citi pe pancarte agitate de manifestanti, aproximativ 10.000 - potrivit organizatorilor, 3.000 - potrivit politiei. Manifestatia a fost organizata la apelul Partidului Batkivsina (Patria) al lui Timosenko (foto), noteaza Mediafax.

Opozanta, fost premier, este incarcerata incepand din aprilie 2011, dupa ce a fost condamnata la sapte ani de detentie pentru abuz de putere, iar in prezent este judecata pentru frauda fiscala si a fost inculpata pentru complicitate la crima, acuzatii pe care le neaga si le atribuie unei persecutii politice orchestrate de actuala putere.

Partidul de extrema dreapta Svoboda a fost, de asemenea, reprezentat la manifestatie, in aceasta regiune din vestul tarii, in care sentimentele nationaliste sunt puternice.

Citeste si:

La eveniment au putut fi observate si steaguri ale Partidului Udar (Lovitura) condus de campionul la box si deputatul Vitali Kliciko, care i-a indemnat vineri pe occidentali sa aplice sanctiuni oficialilor ucraineni implicati in incalcari ale drepturilor omului si cazuri de coruptie.

Relatiile Ucrainei cu UE si Statele Unite s-au deteriorat din cauza unui recul al democratiei, in opinia unor capitale occidentale, in aceasta fosta republica sovietica, dupa venirea la putere a lui Ianukovici, in urma cu trei ani.