Lidera opozitiei ucrainene, Iulia Timosenko, a lansat un apel la organizarea de manifestatii pentru inlaturarea de la putere a "dictaturii" presedintelui Viktor Ianukovici, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Ma adresez tuturor ucrainenilor pentru a le cere sa se ridice impotriva dictaturii regimului Ianukovici", a transmis Timosenko din inchisoare.

"Nu plecati de pe strazi pana ce regimul nu va fi inlaturat pe cale pasnica", a spus Timosenko. Luni, Timosenko a intrat in greva foamei pentru a denunta refuzul Kievului de a semna acordul de asociere cu Uniunea Europeana. UE a conditionat semnarea acordului de asociere de eliberarea Iuliei Timosenko.

Opozitia din Ucraina a reiterat, sambata, apelul privind demisia presedintelui Viktor Ianukovici si convocarea alegerilor prezidentiale si legislative anticipate. "Revendicarile sunt demisia ministrului de Interne, o ancheta privind violentele fortelor de ordine, convocarea de alegeri legislative si prezidentiale anticipate", a spus Arseni Iateniuk.

Fortele de ordine au intervenit violent, sambata dimineata, pentru dispersarea manifestantilor opozitiei adunati in centrul Kievului, zeci de protestatari fiind raniti. "Manifestantii au fost dispersati cu brutalitate, zeci de persoane fiind ranite, iar alte zeci fiind retinute", a declarat deputatul Andrei Sevcenko. "Ucraina nu s-a mai confruntat cu o asemenea situatie", a adaugat el.

Site-ul de stiri al opozitiei Ukrainskaia Pravda a difuzat imagini care arata manifestanti avand sange pe fete. De asemenea, inregistrari video surprind interventia brutala a fortelor de ordine.

Liderii opozitiei ucrainene au cerut, vineri seara, demisia presedintelui Viktor Ianukovici, dupa refuzul acestuia de semnare a acordului de asociere cu Uniunea Europeana.

"Cerem demisia presedintelui Ianukovici", au declarat principalii lideri ai opozitiei intr-o rezolutie citita vineri seara in fata celor aproximativ 10.000 de manifestanti adunati in Piata Independentei din Kiev.

"Cerem initierea procedurii de demitere a presedintelui de catre Parlament si organizarea alegerilor prezidentiale inainte de anul 2015", a declarat Arseni Iateniuk, un apropiat al Iuliei Timosenko.

"Sabotarea semnarii acordului de asociere este un act de tradare", a spus, la randul sau, Vitali Klitciko, fost campion la box si liderul partidului Udar.

Presedintele Viktor Ianukovici a renuntat, saptamana trecuta, la negocierile Ucrainei in vederea semnarii acordului de asociere cu UE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri