Patru jurnalisti italieni au fost rapiti in nordul Siriei, a anuntat vineri seara Ministerul italian de Externe, citat de agentia de presa Ansa, relateaza AFP.
Ministerul urmareste cazul "de la inceput", iar o unitate de criza a fost activata imediat, potrivit aceleiasi surse. Autoritatile italiene solicita o "discretie maxima" si insista asupra faptului ca "securitatea fizica a ostaticilor ramane prioritatea absoluta", potrivit aceleiasi surse.

Potrivit site-ului cotidianului La Repubblica, ar fi vorba despre o reportera RAI, radioteleviziunea publica italiana, si alti trei jurnalisti independenti, scrie Mediafax.

Contrar informatiilor publicate de ziar initial, jurnalista rapita nu ar fi de la RAI, ci o italiana de origine siriana, o colaboratoare a unui cotidian italian.

La Repubblica scrie ca jurnalistii au fost rapiti "de catre un grup rebel, in timpul unei inregistrari video".

Potrivit site-ului cotidianului La Stampa, rapirea celor patru jurnalisti a avut loc in noaptea de joi spre vineri.

Familiile jurnalistilor italieni au fost "avertizate", potrivit ministerului.

Un italian a fost, deja, rapit in Siria, impreuna cu doi rusi, pe 12 decembrie, cei trei barbati fiind eliberati la 4 februarie.

Rapirile, comise din motive confesionale, politice sau pur financiare, au devenit tot mai frecvente in Siria.

Guvernul sirian a propus marti amnistierea celor care, intr-un interval de 15 zile, elibereaza persoanele rapite pe care le detin, altfel riscand o pedeapsa cu inchisoarea pe viata. Insa rapitorii risca pedeapsa cu moartea, in cazul uciderii sau agresarii sexuale a ostaticilor, potrivit unui decret guvernamental.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri