Ostilitatea manifestata de Margaret Thatcher fata de o Europa integrata se afla la originea actualelor tensiuni dintre Londra si UE, a declarat fostul cancelar german Helmut Kohl, intr-un interviu pentru The Times, relateaza AFP, citat de Mediafax.
Kohl, in varsta de 83 de ani, a declarat pentru cotidianul britanic ca respecta onestitatea lui Thatcher, decedata luni la varsta de 87 de ani, dar ca incapatanarea acesteia a blocat avansarea, in anii '80, catre o uniune politica mai profunda.

"Este adevarat, Margaret Thatcher era dificila, tot asa cum dificile erau si relatiile noastre", afirma Kohl.

"Spre deosebire de alti lideri din Europa si din lume si in pofida eforturilor reciproce, Margaret si cu mine nu am reusit sa intretinem o relatie de incredere si raporturi calduroase", continua fostul cancelar german.

"Ea vrea Europa, dar o Europa diferita de cea pe care o vreau cea mai mare parte dintre colegii ei europeni si cu mine. Din punctul nostru de vedere, acest antagonism caracterizeaza politica cu privire la Europa a Marii Britanii pana astazi", subliniaza el.

Cu toate acestea, Kohl i-a adus un omagiu "unei femei admirabile" si "unui mare premier".

"Nu am suspectat-o niciodata de rea-credinta. Am apreciat-o pentru acest lucru si pentru dragostea ei fata de libertate", a conchis fostul cancelar german.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri