Gafa de proportii a presedintelui francez la Tokyo

François Hollande a comis o gafa stanjenitoare la Tokyo vineri, cand, evocand tragedia atacului asupra unei instalatii de exploatarea gazelor in Algeria, in ianuarie, in care au fost ucisi zece japonezi, a afirmat ca a prezentat condoleante "poporului chinez", relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Amintesc faptul ca Japonia a fost lovita, la fel ca Franta, in cursul luarii de ostatici in Algeria. Am prezentat condoleante din partea poporului francez fata de poporul chinez", a declarat seful statului francez intr-o conferinta de presa comuna cu premierul japonez Shinzo Abe.
Se pare ca François Hollande nu si-a dat seama de eroare si si-a continuat interventia. Interpretul insarcinat sa asigure traducerea simultana in japoneza a efectuat corectura necesara.
Relatiile dintre China si Japonia sunt foarte tensionate de cateva luni, din cauza unui conflict teritorial in Marea Chinei de Est, care reanima amintiri dureroase legate de ocuparea unei parti a Chinei de catre armata japoneza in perioada 1930-1945.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri