Douazeci si cinci de persoane au murit in violentele din Egipt, dintre care 19 in confruntarile dintre sustinatorii si opozantii presedintelui Mohamed Morsi, inlaturat de la putere de catre armata, au anuntat presa oficiala si surse din cadrul serviciilor de securitate, scrie AFP.
Doua persoane au murit vineri seara si alte 70 au fost ranite in apropierea pietii Tahrir din Cairo, unde se confruntau sustinatori si opozanti ai lui Morsi, a anuntat televiziunea publica, relateaza Mediafax. Potrivit postului de televiziune, cadavrele au fost duse la un spital de campanie din emblematica piata a capitalei egiptene.

Armata egipteana a anuntat ca va interveni pentru a separa protestatarii in apropierea pietei Tahrir. "Nu vom participa. Misiunea noastra este de a proteja vietile manifestantilor", a afirmat colonelul Ahmed Ali. "Armata va interveni pentru a separa" cele doua tabere, a adaugat el.

In plus, agentia oficiala Mena a declarat ca 12 persoane au murit si alte 460 au fost ranite in confruntarile dintre sustinatorii si opozantii lui Morsi.

Un oficial din cadrul serviciilor medicale din orasul de coasta a precizat pentru agentie ca majoritatea deceselor au fost provocate de gloante si alice.

In Assiut (sud), o persoana a murit in ciocnirile dintre sustinatorii fostului sef al statului si fortele de ordine, care au provocat, in plus, 19 raniti, potrivit aceleiasi surse.

Anterior in cursul zilei, patru manifestanti pro-Morsi au fost ucisi in timpul unui schimb de focuri cu fortele de ordine in fata sediului Garzii Republicane, in apropiere de palatul prezidential, potrivit agentiei.

Un jurnalist al AFP a vazut la fata locului doua cadavre acoperite cu un cearsaf alb si un al treilea cu un glont in cap.

Plecati dintr-o moschee din Nasr City, la periferia Cairo, mii de manifestanti islamisti au defilat in fata Garzii Republicane, cu sediul in apropierea palatului prezidential.

Ei au incercat sa suspende de sarma ghimpata din jurul cladirii o fotografie a fostului sef de stat, sfidand in doua randuri avertizarile soldatilor, inainte de declansarea focurilor de arma.

Cele doua tabere au tras cu arme automate, potrivit jurnalistului, generand panica, oamenii indreptandu-se in toate directiile, printre gloante, multi raniti zacand pe jos.

Islamistii au organizat "vinerea refuzului" "loviturii de stat militare" si "statului politienesc" care a arestat numerosi lideri ai Fratilor Musulmani, confreria din care provine Morsi, el insusi detinut de catre armata.

Tabara adversa a mobilizat, la randul sau, mii de manifestanti in piata Tahrir pentru a "apara revolutia din 30 iunie", o aluzie la ziua in care au avut loc importante manifestatii impotriva presedintelui demis.

In acelasi timp, cinci politisti au fost ucisi de persoane inarmate in Sinai (nord-est), la scurt timp dupa moartea, in cursul zilei, a unui militar in aceasta regiune instabila, de la frontiera cu Gaza si Israel, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri