"Treizeci si sase de persoane au murit si alte 1.079 au fost ranite", a anuntat sambata Ministerul Sanatatii. Un preot (crestin) a fost ucis de persoane neidentificate in Sinai, noteaza Mediafax.

Acest bilant include 30 de persoane ucise in ciocnirile dintre sustinatorii si opozantii lui Morsi dupa ce confruntarile au izbucnit vineri seara intre cele doua tabere, puternic mobilizate in timpul unei zile de manifestatii marcate de violente.

In plus, cinci politisti au fost ucisi de persoane inarmate in Sinai (nord-est), la scurt timp dupa moartea unui militar in aceasta regiune instabila, la frontiera cu Gaza si Israel, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate.

In cursul serii, sustinatorii fostului presedinte islamist au atacat sediul guvernoratului Nord-Sinai, in nord-estul Egiptului, inainte de a ridica drapelul sustinatorilor jihadului.

Sambata, in aceeasi zona, un preot copt, o comunitate crestina care reprezinta intre 6 si 10 la suta din egipteni, a fost ucis de persoane inarmate neidentificate, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate.

Atacatorii l-au scos pe preot din masina sa, dupa care au tras asupra lui cu mitraliere si au fugit, au precizat sursele citate.

Regiunea Sinai este devastata de o instabilitate in crestere de la inlaturarea de la putere, in 2011, a presedintelui Hosni Mubarak. Populata in majoritate de beduini si aflata de multa vreme cu puterea centrala, ea adaposteste si islamisi radicali care se servesc de aceasta ca baza de lansare a atacurilor impotriva Israelului.