Francois Hollande: Economia Frantei este pe cale sa se relanseze

Presedintele Frantei, Francois Hollande, afirma ca relansarea economica exista, desi cresterea economica este intr-un punct mort, conform interviului televizat despre starea natiunii acordat cu ocazia Zilei Nationale, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Cresterea economica exista, productia industriala este pe cale sa fie relansata", a spus Hollande in interviul acordat de la Palatul Elysée.

In alta ordine de idei, François Hollande a exclus posibilitatea exploatarii gazelor de sist in Franta. "Cat timp voi fi eu presedinte, nu va exista nicio exploatare a gazelor de sist in Franta. O lege din 2011 interzice utilizarea metodei fracturarii hidraulice", a reamintit presedintele in interviul difuzat dupa incheierea paradei militare organizata de Ziua Nationala a Frantei.

Reactionand la accidentul feroviar soldat cu sase morti si zeci de raniti, Hollande a declarat ca Franta trebuie "sa faca mai mult pentru intretinerea liniilor clasice in loc sa privilegieze tronsoanele de mare viteza".

"Prima concluzie pe care o tragem este ca, prin investitiile din urmatorii ani, trebuie sa avem ca prioritate intretinerea liniilor clasice", a subliniat Hollande.

Sursa foto: http://www.elysee.fr/videos

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri