"Spera degeaba. Traiesc si ma simt bine", a declarat Gorbaciov (foto), in varsta de 82 de ani, pentru ziarul rus Novaia Gazeta, la care este actionar. "Fie cineva incearca sa promoveze site-uri, fie executa comanda vreunei autoritati", a adaugat el, potrivit Mediafax.

Hackeri au atacat miercuri seara contul de Twitter in germana al agentiei publice ruse RIA Novosti si pe cel al serviciului acesteia de presa, publicand un mesaj fals care anunta decesul lui Mihail Gorbaciov intr-o cafenea la Ekaterinburg (Ural).

RIA Novosti a subliniat joi ca mesajul a fost retras de pe cateva dintre conturile sale pe Twitter dupa cinci minute de la postare si a anuntat ca intentioneaza sa ceara parchetului rus si Serviciului Federal de Securitate (FSB) sa ancheteze acest atac.

Gorbaciov, care sufera de diabet, a fost spitalizat la inceputul lui iunie in vederea efectuarii unor examene medicale. El a aparut cu fata umflata si obosit in ultimele sale interventii publice.

Foarte respectat in Occident, parintele Perestroikai este mult mai putin respectat de majoritatea concetatenilor sai, care il invinovatesc de destramarea fostei Uniuni Sovietice si de haosul economic si social care au urmat.

Gorbaciov intretine, in ultimii ani, relatii delicate cu actualul presedinte rus Vladimir Putin, pe care l-a criticat in numeroase randuri pentru regrese in domeniul democratiei si l-a indemnat sa predea puterea.