Pentru prima data in istorie, Produsul Intern Brut (PIB) combinat al pietelor emergente, ajustat la paritatea puterii de cumparare, a depasit PIB combinat al economiilor avansate, arata o analiza realizata de qz.com.
In economie, paritatea puterii de cumparare (PPC) este o metoda folosita pentru a calcula o rata de schimb alternativa intre monedele a doua tari. PPC-ul masoara puterea de cumparare a unei monede, intr-o unitate de masura internationala (de regula, dolari), deoarece bunurile si serviciile au preturi diferite in unele tari comparativ cu altele.

Potrivit Fondului Monetar International, economiile dezvoltate vor avea un PIB ajustat 42,8 trilioane de dolari in 2013, in timp ce economiile emergente 44,4 trilioane de dolari.

Cu alte cuvinte, pietele emergente vor crea o valoare adaugata a bunurilor si serviciile cu 1.600 de miliarde dolari mai mare in acest an.

Economiile avansate sunt, potrivit FMI, cele 34 de natiuni care rezulta din combinarea membrilor G7, Zona Euro, precum si cele 4 economii asiatice nou industrializate -Taiwan, Hong Kong, Singapore si Coreea de Sud. Celelalte 150 de tari ale lumii sunt considerate in curs de dezvoltare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri