Fiecare locuitor al Elvetiei ar putea sa primeasca anual 34.000 dolari, fara a face nimic

Elvetia va organiza un referendum in cadrul caruia cetatenii acestei tari vor vota in favoarea sau impotriva introducerii unui venit lunar de 2.500 franci elvetieni (2.800 dolari) pentru fiecare locuitor adult, scrie Reuters.

Propunerea nu are si alte clauze ascunse, in cazul in care ea va fi votata locuitorii nefiind nevoiti sa faca nimic pentru obtinerea acestui venit.
Legile elvetiene prevad ca orice propunere care strange 100.000 de semnaturi poate sa fie supusa la vot intr-un referendum, premitand astfel populatiei sa sa isi transforme nemultumirile in actiuni politice. Elvetia sustine cateva referendumuri in fiecare an.

Propunere are ca scop furnizarea unui venit sigur populatiei obisnuite si vine in contextul mai multor dezbateri pe tema inegalitatii veniturilor din aceasta tara.

Pe 24 noiembrie, in Elvetia va fi organizat un alt referendum in care se propune ca salariile directorilor de companii sa nu depaseasca un raport de 1 la 12 in comparatie cu cel mai mic salariu platit de respectiva companie.

In martie, elvetienii au votat una dintre cele mai stricte legi de control a salariilor. Printre altele, documentul prevede ca salariile sefilor de companii listate sa fie mereu supuse votului actionarilor.

Citeste si:
Florin Cîțu: Vom analiza toate documentele emise recent de...
Florin Cîțu: Vom analiza...

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri