Abdelhakim Dekhar, suspectul arestat in cazul atacurilor armate comise la redactii si la sediul unei banci din Paris, a fost pus sub acuzare in noaptea de vineri spre sambata, anunta Parchetul din capitala Frantei, citat de AFP.

Barbatul, in varsta de 48 de ani, suspectat ca a ranit grav, luni, un asistent fotograf in holul cotidianului Liberation si ca a deschis focul intr-un cartier de afaceri din apropiere de Paris, a fost incarcerat, noteaza Mediafax.

Suspectul a fost depistat miercuri, in jurul orei 19.00, intr-un vehicul stationat intr-o parcare subterana, in zona Bois-Colombes, la periferia orasului Paris.

El a fost arestat dupa ce urmele de ADN, gasite la sediul ziarului Libération si in fata Société Générale, au confirmat ipoteza unui autor unic al acestor atacuri.

Anterior, Abdelhakim Dekhar a fost condamnat la patru ani de inchisoare, in 1998, pentru ca a cumparat o pusca ce a fost folosita in actiunea sangeroasa a cuplului Florence Rey-Audry Maupin, care s-a soldat cu cinci morti, dintre care trei politisti, la 4 octombrie 1994 la Paris.

Citeste si:
COVID-19 | Societe Generale și Natixis renunță la plata...
COVID-19 | Societe Generale...

In cadrul procesului, Abdelhakim Dekhar, atunci in varsta de 33 de ani, a incercat sa convinga tribunalul ca este un agent din cadrul Sigurantei militare algeriene, a carui misiune este sa se infiltreze in mediile autonome pentru a depista eventualii integristi.

Potrivit unei surse din cadrul politiei, Abdelhakim Dekhar "nu a mai dat semne de viata" dupa eliberarea sa din inchisoare, iar ADN-ul sau nu a fost prelevat atunci, deoarece in acea perioada "nu exista un fisier cu amprente genetice".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | India raportează o creștere record a cazurilor și depășește Italia
Setari Cookie-uri