Barbatul, in varsta de 48 de ani, suspectat ca a ranit grav, luni, un asistent fotograf in holul cotidianului Liberation si ca a deschis focul intr-un cartier de afaceri din apropiere de Paris, a fost incarcerat, noteaza Mediafax.

Suspectul a fost depistat miercuri, in jurul orei 19.00, intr-un vehicul stationat intr-o parcare subterana, in zona Bois-Colombes, la periferia orasului Paris.

El a fost arestat dupa ce urmele de ADN, gasite la sediul ziarului Libération si in fata Société Générale, au confirmat ipoteza unui autor unic al acestor atacuri.

Citeste si:

Anterior, Abdelhakim Dekhar a fost condamnat la patru ani de inchisoare, in 1998, pentru ca a cumparat o pusca ce a fost folosita in actiunea sangeroasa a cuplului Florence Rey-Audry Maupin, care s-a soldat cu cinci morti, dintre care trei politisti, la 4 octombrie 1994 la Paris.

In cadrul procesului, Abdelhakim Dekhar, atunci in varsta de 33 de ani, a incercat sa convinga tribunalul ca este un agent din cadrul Sigurantei militare algeriene, a carui misiune este sa se infiltreze in mediile autonome pentru a depista eventualii integristi.

Potrivit unei surse din cadrul politiei, Abdelhakim Dekhar "nu a mai dat semne de viata" dupa eliberarea sa din inchisoare, iar ADN-ul sau nu a fost prelevat atunci, deoarece in acea perioada "nu exista un fisier cu amprente genetice".