Politia l-a urmarit pe presupusul organizator al atentatelor de la Paris in timp ce era condus de o femeie intr-un apartament, cu o seara inainte ca amandoi sa fie ucisi intr-un raid al fortelor speciale, a precizat sursa citata, potrivit Mediafax.

In urma unei informatii primite din Maroc, potrivit careia Abdelhamid Abaaoud se afla in Franta, politia si-a indreptat atentia spre Hasna Aitboulahcen, o femeie deja aflata sub supraveghere, despre care se stia ca are legaturi cu el. Datorita interceptarii telefonului ei, in cadrul unei investigatii referitoare la droguri, femeia a fost localizata la Saint-Denis, o suburbie a Parisului, unde trei atacatori sinucigasi s-au detonat la 13 noiembrie la Stade de France.
Politistii au urmarit-o pe femeia de 26 de ani in timp ce il conducea pe Abaaoud in cladirea din Saint-Denis marti seara. Miercuri dimineata, politia a lansat raidul asupra imobilului, care a durat sapte ore.

Abaaoud, in varsta de 28 de ani, si Aitboulahcen, care ar fi fost verisoara lui, au murit in confruntarea in cadrul careia trupele franceze au tras peste 5.000 de focuri de arma. O a treia persoana, care nu a fost inca identificata, a murit in cadrul aceluiasi raid. Oficialii francezi au declarat initial ca Aitboulahcen a detonat explozibilii pe care ii avea asupra sa, devenind astfel prima femeie-kamikaze din Europa, dar o sursa apropiata anchetei a precizat vineri ca aceasta informatie nu este corecta.