Banca japoneza Nomura Holdings a anuntat ca va majora salariile a aproximativ 4.000 de angajati din Japonia pentru a incuraja consumul si a stimula economia, ca raspuns la apelul lansat de premierul Shinzo Abe, care a cerut companiilor sa contribuie la combaterea deflatiei si la revenirea economica, conform Mediafax.

Salariile la Nomura Securities, cea mai mare casa de brokeraj din Japonia, vor creste in medie cu 2% incepand din luna aprilie, potivit bancii japoneze.

Majorarile salariale vizeaza in principal angajatii mai tineri, mai predispusi sa cheltuiasca decat sa economiseasca, a precizat banca.

Astfel, aproximativ 4.000 din cei 13.000 de angajati ai Nomura Securities vor beneficia de majorarea salariala.

Abe face presiuni asupra mediului de afaceri pentru a determina cresterea salariilor. Preturile au inceput sa creasca in acest an dupa 15 ani de deflatie, dar veniturile angajatilor continua sa scada, erodand puterea de cumparare a populatiei.

Citeste si:
Coronavirusul face noi victime. Statele Unite ale Americii sunt...
Coronavirusul face noi...

Majorarea salariala de 2% oferita de Nomura este echivalenta cu tinta de inflatie a bancii centrale.

Inflatia anuala din Japonia a fost de 0,9% in octombrie. Salariul mediu, excluzand plata pentru ore suplimentare si bonusuri, a scazut in septembrie cu 0,6% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, cea de-a 16-a luna consecutiva de declin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romanul infectat cu coronavirus si internat in Japonia se simte bine
Setari Cookie-uri