Palatul Buckingham va "circula" pe scrisorile si coletele din Marea Britanie

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati din industria cinematografica si din alte domenii care au avut o contributie valoroasa la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse in cateva serii noi de timbre ce vor fi emise in 2014 de Posta britanica, relateaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Posta britanica (Royal Mail) va emite in 2014 aceste timbre in cadrul unor colectii speciale - "Remarkable Lives", "Great British Films", "Buckingham Palace", "Working Horses", "Sustainable Fish", "Seaside Architecture" si "Classic Locomotives of Wales".

Seria "Remarkable lives", care va fi lansata pe 25 martie, se doreste un tribut adus personalitatilor din sport, economie si arte care s-au remarcat prin acte de eroism. Aceasta serie include si un timbru special, dedicat actorului de teatru si film Alec Guinness.

Seria "Great British Films" include sase timbre dedicate unor productii cinematografice britanice lansate dupa Al Doilea Razboi Mondial. Printre ele se numara un timbru dedicat peliculei "A Matter Of Life And Death" (1946), in care rolurile principale au fost interpretate de actorii Kim Hunter si David Niven. Potrivit Royal Mail, seria "Buckingham Palace" va fi dedicata in intregime acestui palat regal, una dintre cele mai celebre cladiri din lume.

Posta britanica estimeaza la 2,5 milioane numarul colectionarilor de timbre din Marea Britanie. Regina Elizabeth a II-a a aprobat designul tuturor timbrelor inainte ca acestea sa fie imprimate. Seriile speciale de timbre lansate in Marea Britanie in ultimii 50 de ani celebreaza evenimentele si aniversarile marcante din viata si patrimoniul britanic.

Citeste si:
Palatul Buckingham renunță anul acesta la 380 de angajați temporari
Palatul Buckingham va tăia...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri