Potrivit publicatiei, care citeaza o sursa guvernamentala sud-coreeana, Kim Kyong-hui, care nu a aparut in public in ultima perioada, fie s-a sinucis, fie a murit in urma unui atac de cord. Sursa citata afirma ca serviciile de informatii sud-coreene cred ca Kim Kyong-hui a murit, insa acestea nu au fost in masura sa confirme acest lucru, incercand totodata sa afle daca a plecat in strainatate pentru a urma un tratament.

"Sunt multe zvonuri cu privire la Kim Kyong-hui, dar nu suntem in masura sa confirmam vreunul dintre ele", a declarat alt oficial guvernamental. Kim Kyong-hui este singura sora a fostului lider nord-coreean Kim Jong-il si fiica lui Kim Il-sung, fondatorul regimului.

Ea a fost vazuta ultima data in public la marcarea a 65 de ani de la crearea Coreei de Nord, pe 9 septembrie, si alaturi de Kim Jong-un si sotia acestuia Ri Sol-ju la un spectacol muzical, pe 10 septembrie. In pofida executiei puternicului ei sot, considerat "eminenta gri" a regimului, numele eia aparut pe o lista cu demnitari care au organizat funeraliile unui oficial de rang inalt din cadrul partidului unic, decedat la jumatatea lui decembrie, lucru care a determinat serviciile sud-coreene de informatii sa presupuna ca era in viata la data respectiva.

Citeste si:

Insa Kim Kyong-hui nu a fost prezenta la comemorarea a doi ani de la decesul lui Kim Jong-il, pe 17 decembrie, lucru care a condus la aparitia unor speculatii potrivit carora era bolnava sau a fost izolata. Kim Kyong-hui, nascuta in 1946, pare ca a suferit, scrie Chosun Ilbo, de alcoolism si depresie, din cauza problemelor in casnicie si dupa ce fiica ei s-a sinucis in 2006.

Ea a fost la Moscova, in 2011, pentru tratament medical. "Exista zvonuri ca a fost tratata, de asemenea, pentru probleme de inima sau dementa", a declarat un oficial guvernamental. Potrivit altor zvonuri, ea ar fi primit ingrijiri medicale in Singapore, in 2012, scrie Mediafax.