Edward Snowden, care se afla la originea scandalului cu privire la interceptarile efectuate de catre Agentia Nationala americana de Securitate (NSA), este convins ca Guvernul american vrea sa il ucida, potrivit unui fragment dintr-un interviu acordat unei televiziuni germane, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Acesti oameni, si este vorba despre functionari guvernamentali, au spus ca le-ar placea sa-mi traga un glont in cap sau sa ma otraveasca la iesirea de la supermarcket, ori sa ma vada mort sub dus", a declarat Snowden, potrivit traducerii in germana a acestor declaratii, furnizata de catre postul public german ARD intr-un comunicat.

Pentru a-si justifica temerile, Snowden se sprijina pe un articol postat saptamana trecuta pe site-ul BuzzFeed, intitulat "Spioni americani ii vor moartea lui Edward Snowden".

Articolul cita un oficial de la Pentagon, sub protectia anonimatului, afirmand "mi-ar placea sa-i trag un glont in cap". "Intr-o lume in care nu ar exista restrictii pentru a ucide un american, m-as duce si l-as ucide eu insumi", adauga un analist de la NSA.

Avocatul rus al lui Snowden, Anatoli Kucerena, a declarat marti pentru televiziunea rusa ca fostul consultant NSA se teme pentru viata sa si ca este protejat de garzi de corp.

Un interviu de aproximativ 30 de minute urmeaza sa fie difuzat duminica seara la ora 22.00 GMT (luni, 0.00, ora Romaniei) pe postul public ARD. Primele fragmente urmeaza sa fie difuzate la ora 20.45 GMT (22.45, ora Romaniei), in emisiunea de dezbatere a prezentatorului-vedeta Günther Jauch, tot la ARD.

Interviul a fost realizat de un jurnalist de la NDR, un post regional care face parte din reteaua ARD si care a lucrat in baza unor documente secrete livrate de Snowden unor jurnalisti. El a turnat saptamana aceasta la Moscova, in cel mai mare secret, primul interviu filmat cu fostul consultant de cand acesta a parasit Hong Kong-ul, in iunie 2013, pentru a se refugia in capitala rusa, unde locuieste in prezent.

Fostul consultant al serviciilor de informatii americane este inculpat in Statele Unite pentru spionaj si furt de documente apartinand statului, dupa ce a facut dezvaluiri suparatoare despre supravegherea electronica operata de catre autoritatile americane.

Dezvaluiri despre spionarea unui telefon mobil al cancelarului german Angela Merkel de catre serviciile secrete americane au provocat tensiuni diplomatice intre Berlin si Washington.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri