Presedintia ucraineana a emis o declaratie in care a anuntat ca negocierile din cursul noptii cu liderii opozitiei si reprezentantii UE si ai Rusiei au condus la un acord. Aceasta nu a oferit detalii despre acord, dar a afirmat ca partile vor semna un document la pranz (12.00 ora Romaniei).

Opozitia si ministrii UE nu au confirmat pana in prezent acest acord, iar surse diplomatice au declarat ca negocierile au fost "foarte dificile". Acestea s-au incheiat la ora 07.20, potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski.

BILANT OFICIAL: NUMARUL mortilor si al ranitilor din Kiev

Ministrii europeni au incercat sa negocieze o intelegere politica in Ucraina dupa violentele care au avut loc intre politie si protestatarii antiguvernamentali, soldate cu 77 de morti si 577 de raniti in doua zile, potrivit bilantului oficial.

Citeste si:

Totodata, Ministerul de Interne a anuntat ca 16 politisti au murit, iar alti 130 sunt grav raniti din cauza gloantelor si au fost internati in spital.

Un guvern de uniune nationala ar urma sa fie creat la Kiev in curand

Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a acceptat formarea unui guvern de uniune nationala in urmatoarele zece zile, anuntase anterior premierul Poloniei, Donald Tusk, citat de AFP.

Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, este de acord cu organizarea de alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate in anul 2014, anunta premierul Poloniei, Donald Tusk.

"S-a convenit cu presedintele Ianukovici ca alegerile parlamentare si prezidentiale anticipate sa aiba loc in 2014. De asemenea, s-a stabilit ca un guvern de uniune nationala sa fie format in urmatoarele zece zile", a precizat Tusk.

Principala revendicare a opozitiei ucrainene era organizarea de alegeri prezidentiale si parlamentare anticipate.

Sursa foto: Kiev, Shutterstock