"Aliatii din cadrul NATO se vor consulta pe marginea situatiei grave din Ucraina. Consiliul Nord-Atlantic se va reuni maine, urmat de o Comisie NATO-Ucraina", a anuntat el.

Potrivit unor surse diplomatice, ambasadorii se vor intalni la ora 12.00 GMT (14.00, ora Romaniei), iar Comisia NATO-Ucraina isi va incepe lucrarile trei ore mai tarziu, la 15.00 GMT (17.00, ora Romaniei).

Aceasta reuniune va avea loc cu o zi inainte de reuniunea de criza prevazuta intre cei 28 de ministri europeni de Externe.

Citeste si:

"Rusia trebuie sa respecte suveranitatea Ucrainei, integritatea sa teritoriala si frontierele sale", scrie pe Twitter Rasmussen.

La randul sau, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a solicitat Rusiei sa renunte la ideea de a trimite trupe in Ucraina si sa respecte legislatia internationala.

Sambata, Polonia a facut apel catre tarile semnatare (Rusia, Statele Unite si Marea Britanie) ale Memorandumului de la Budapesta, adoptat in 1994, "sa-si realizeze angajamentele" privind respectarea independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei.