Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat pe contul sau de Twitter ca i-a convocat pe cei 28 de ambasadori ai tarilor membre ale Aliantei la o reuniune de urgenta duminica, la Bruxelles, pentru a discuta pe marginea "situatiei grave din Ucraina", relateaza AFP, conform Mediafax.

"Aliatii din cadrul NATO se vor consulta pe marginea situatiei grave din Ucraina. Consiliul Nord-Atlantic se va reuni maine, urmat de o Comisie NATO-Ucraina", a anuntat el.

Potrivit unor surse diplomatice, ambasadorii se vor intalni la ora 12.00 GMT (14.00, ora Romaniei), iar Comisia NATO-Ucraina isi va incepe lucrarile trei ore mai tarziu, la 15.00 GMT (17.00, ora Romaniei).

Aceasta reuniune va avea loc cu o zi inainte de reuniunea de criza prevazuta intre cei 28 de ministri europeni de Externe.

"Rusia trebuie sa respecte suveranitatea Ucrainei, integritatea sa teritoriala si frontierele sale", scrie pe Twitter Rasmussen.

Citeste si:
Experiment: Un miliardar da cate 9.000 $ followerilor de pe Twitter
Experiment: Un miliardar da...

La randul sau, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a solicitat Rusiei sa renunte la ideea de a trimite trupe in Ucraina si sa respecte legislatia internationala.

Sambata, Polonia a facut apel catre tarile semnatare (Rusia, Statele Unite si Marea Britanie) ale Memorandumului de la Budapesta, adoptat in 1994, "sa-si realizeze angajamentele" privind respectarea independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cat "inghite" chiria lunara in Bucuresti din buzunarul romanilor
Setari Cookie-uri