"Pot sa confirm ca in ultimele 24 de ore, avioane rusesti ai incalcat in repetate randuri spatiul aerian ucrainean", a anuntat colonelul Steven Warren. "Indemnam Rusia sa ia imediat masuri pentru detensionarea situatiei", a adaugat el. Colonelul Warren nu a oferit alte detalii cu privire la orele exacte cand s-ar fi produs aceste incursiuni, noteaza Mediafax.

Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a incercat sa-l sunte pe omologul sau rus, Serghei Soigu, pentru a discuta despre criza din Ucraina, insa Moscova nu a raspuns inca la solicitarea lui Hagel. In schimb, cel mai inalt grad militar american, generalul Martin Dempsey, i-a telefonat, joi, omologului sau rus, Valeri Gherasimov, a declarat Warren, fara a preciza continutul conversatiei.

Moscova, care saptamana aceasta a amenintat cu o interventie militara in Ucraina, pentru a-si apara interesele, a lansat manevre militare la frontiera cu Ucraina. Totusi, Rusia neaga ca a trimis militari pe teritoriul ucrainean. Rectionand la actiunile Moscovei, Washingtonul a trimis 600 de militari in Polonia si tarile baltice.

Autoritatile prooccidentale de la Kiev afirma ca Rusia pregateste o invazie si incearca sa destabilizeze situatia politica din Ucraina, inainte de alegerile prezidentiale anticipate din 25 mai.