Activistul ucrainean a afirmat ca detine informatii privind "stabilirea unui nou referendum pe 18 mai. In cadrul acestuia, separatistii vor decide daca vor sa intre in componenta Rusiei", a adaugat el.

El a subliniat ca rezultatele referendumului prevazut pe 11 mai "vor fi cu certitudine falsificate".

Sneghirev a criticat reactia Iuliei Timosenko si a presedintelui ucrainean Olexandr Turcinov fata evenimentele din Ucraina, pledand pentru decizii radicale in "lupta impotriva separatistilor".

Citeste si:

De asemenea, deputatul ucrainean Alexandr Brighinet a citat, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook, agenti dubli inflitrati in randurile separatistilor de la Lugansk, afirmand ca insurgentii prorusi vor sa organizeze un referendum privind alipirea regiunilor din estul Ucrainei la Rusia.

Recent, presedintele rus Vladimir Putin le-a cerut separatistilor ucraineni sa amane referendumul de la 11 mai, dupa o intrevedere la Kremlin cu presedintele OSCE, elvetianul Didier Burkhalter.

Insa reprezentanti ai separatistilor au declarat ca vor mentine consultarea populara anuntata pentru duminica pe tema unei "declaratii de independenta" a "republicii" autoproclamate de la Donetk, un oras in estul tarii.