Intre cele 25 de cazuri anchetate de fisc se afla companii mari de publicitate din Atena, care au emis facturi false, un medic dermatolog care nu a eliberat chitante pentru servicii in valoare de 1,4 milioane de euro prestate inn decurs de trei ani, si persoane care au ascuns venituri de pana la 5 milioane de euro fiecare, scrie Mediafax.

In ultima perioada, Ministerul elen de Finante a fost tot mai criticat pentru faptul ca urmareste persoane cu datorii mici la fisc, in timp ce marii evazionisti scapa nepedepsiti.

Bloomberg a relatat in aprilie ca un corespondent al agentiei a insotit o echipa a fiscului elen la controale efectuate la mai multe localuri din Atena, pentru a intelege mentalitatea grecilor de evitare a taxelor care isi are radacinile de pe vremea Imperiului Otoman.

Citeste si:

Timp de 30 de minute, inspectorii care verificau un club s-au retras la o masa din apropierea toaletei, intr-un zgomot infernal, pentru ca la sfarsit sa decida ca nu exista nereguli. Ziua urmatoare, angajatii fiscului au controlat o cafenea unde au constatat lipsa chitantelor. Cand proprietarul a fost amendat cu 250 de euro, acesta a inceput sa se planga de nedreptatile care au loc, aratand casa de bani goala.

Sova: CA al Tarom a fost schimbat integral intrucat planul de administrare nu era destul de bun

Consiliul de Administratie al Tarom a fost schimbat "integral" intrucat s-a considerat ca planul de administrare "nu e destul de bun", a anuntat, in judetul Sibiu, ministrul Transporturilor, Dan Sova.