Fiscul din Grecia a impus amenzi in valoare cumulata de 142 de milioane de euro unor 25 de companii si intreprinzatori care au emis facturi false sau care nu au eliberat facturi pentru serviciile prestate, a anuntat Ministerul elen de Finante, relateaza Kathimerini.

Intre cele 25 de cazuri anchetate de fisc se afla companii mari de publicitate din Atena, care au emis facturi false, un medic dermatolog care nu a eliberat chitante pentru servicii in valoare de 1,4 milioane de euro prestate inn decurs de trei ani, si persoane care au ascuns venituri de pana la 5 milioane de euro fiecare, scrie Mediafax.

In ultima perioada, Ministerul elen de Finante a fost tot mai criticat pentru faptul ca urmareste persoane cu datorii mici la fisc, in timp ce marii evazionisti scapa nepedepsiti.

Bloomberg a relatat in aprilie ca un corespondent al agentiei a insotit o echipa a fiscului elen la controale efectuate la mai multe localuri din Atena, pentru a intelege mentalitatea grecilor de evitare a taxelor care isi are radacinile de pe vremea Imperiului Otoman.

Timp de 30 de minute, inspectorii care verificau un club s-au retras la o masa din apropierea toaletei, intr-un zgomot infernal, pentru ca la sfarsit sa decida ca nu exista nereguli. Ziua urmatoare, angajatii fiscului au controlat o cafenea unde au constatat lipsa chitantelor. Cand proprietarul a fost amendat cu 250 de euro, acesta a inceput sa se planga de nedreptatile care au loc, aratand casa de bani goala.

Sova: CA al Tarom a fost schimbat integral intrucat planul de administrare nu era destul de bun

Consiliul de Administratie al Tarom a fost schimbat "integral" intrucat s-a considerat ca planul de administrare "nu e destul de bun", a anuntat, in judetul Sibiu, ministrul Transporturilor, Dan Sova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri